Eesti leiva päev ja sügislaat
Eesti leiva päev ja sügislaat toimuvad pühapäeval, 17. septembril 2023 kell 10:00 – 16:00 Eesti Vabaõhumuuseumis.
Eesti Vabaõhumuuseum tähistab Eesti Leiva päeva! Kutsume külla kõiki, kel huvi eestimaise traditisoonilise toidu vastu. Päeva peakangelane on kodumaine rukkileib, mida saame auga pidada oma toidulaua kuningaks.
Tule uuri järele, kuidas käib rehepeks, kui raske on käsikivil vilja jahvatada, kuidas maitseb ehe rukkileib ja värskelt valminud või.
Kutsume külla kõiki, kel huvi eestimaise traditisoonilise toidu vastu. Päeva peakangelane on kodumaine rukkileib, mida saame auga pidada oma toidulaua kuningaks. Leiva kõrval on sel korral keskmes vaimutoit – teadmised, mida saab raamatutest.
Tähelepanuta ei jää ka muud põnevad eestimaised road ja traditsiooniline toidukultuur. Maitsvat eesti toitu ja ehtsat käsitööd saab kaasa osta suurelt sügislaadalt. Mööda muuseumi peateed kulgeb traditsiooniline käsitöö- ja toidulaat.
Leival on eesti rahva elus olnud nõnda suur roll, et see tähistab nii leivavilja kui toitu üldiselt, aga ka elatist, ametit ja elu ennast. Kõik see kajastub meie keeleski: elatakse leibkondades, teenitakse leiba ja pärast sööki lastakse leiba luusse.
Seekordsel Eesti Leiva päeval ja sügislaadal tutvustame tuttavamaid ja vähem tuntud leiva kohta käivaid väljendeid, vanasõnu ja ütlusi. Mida tähendab hea leiva otsa saama või leivaamet? Muuseumis saad teada!
Asukoht:
Korraldaja info
Eesti Vabaõhumuuseum
evm@evm.ee
+372 6549100